onsdag 14 januari 2009

NYA Audi A7!


I biltidningar har vi sedan en tid tillbaka kunnat läsa att Audi kommer haka på trenden som Merca skapade i och med sin 5-dörrars sedan med coupéinspirerade linjer (fyrdörrars coupéer kan man även kalla dessa bilar, något som blivit lite av ett (felaktigt) modeord inom bilbranschen just nu) CLS, och som även VW i och med lanseringen av Passat coupén, var snabba att haka på.

Audis nya modell är storleksmässigt precis mellan A6 och A8. Och därför fick modellen den logiska modellbeteckningen A7. Bilen baseras på nästa generation A6 och kommer samtidigt att ärva många tekniska detaljer från nya A4/A5 och det är även där designen och linjerna känns igen. Bilens "mula" är tagen direkt från A6:an om än med viss om-modd.

Från början sa ryktena att Audis nya A7 (som coupén kommer att få heta) skulle komma först 2011 men för ett tag sedan bekräftade Audis chef ryktena, att bilmodellen redan släpps nu i år och jag skulle gissa på att vi kommer få se första premiärvisningen av den första A7:an redan under Frankfurtsalongerna 2009.
Så vad är då som fått mig, som bilfreak, att fatta tyckte för just A7:an och vad är det som gör den så speciell, gentemot konkurrenternas 5-dörrars coupéer?

JO! A7:an kommer komma både som coupévariant, men även som cab! Och det blir något helt unikt. Tänk dig själv en A7 coupé med hardtop (rycktena sa tygtak, faktan som jag fått fram (och även har bilder på), säger något helt annat!), som precis som BMWs 3-serie coupé delar sig i tre bitar för att sedan elegant vecklas ner och gömmas i bagaget.

Jag fullkomligt älskar Audis djärvhet och hoppas nu bara att bilen blir så lyckad, som kritikerna tror!
/Anna

4 kommentarer:

  1. Den e sexig, riktigt sexig på den bilden där..

    SvaraRadera
  2. Mumma. Audi har alltid gjort snygga bilar.

    SvaraRadera
  3. inte med dem dimljusen bara annars riktigt fin

    SvaraRadera
  4. A7-CAB SOM TAXI
    SENER

    SvaraRadera